Când trimiţi bărbatu’ la aprozar

De curând, citind Femeile vin de pe Venus, barbaţii de la băut mă amuzam de mama focului de pasajele în care Simona Tache declara că bărbaţii sunt catastrofă când îi trimiţi la piaţă:

“Nu te entuziasma atunci când îţi vine de la piaţă cu un buchet de gladiole. Verifică mai întâi, dacă pe lista lui nu figura şi cuvântul „leuştean”. Dacă da, nu-i sări de gât, lăudându-l pentru cât e de romantic. Gladiolele sunt pentru ciorbă, nu pentru tine. Tu trebuia să te măriţi cu unul care ştie cum arată leuşteanul .” – Simona Tache

De unde aveam eu să ştiu atunci că nu va trece mult timp până o să mă lovesc şi eu de aceiaşi problemă…

Acum vreo săptămână şi ceva ne pregateam să primim nişte musafiri şi m-am gândit eu că ar fi tare să fac o tocăniţă. Fiind puţin în criză de timp am zis să îl sun să îl rog să cumpere el niste legume în drum spre casă, să nu mai ies eu. Toate bune şi frumoase, fac necesarul în lista de wunderlist (nu se mai poartă listele de cumpărături pe hârtie) şi mă apuc de alte treburi prin casă.

După vreo jumatate de oră de convorbiri telefonice,  mesaje pe WhatsApp, schimb de poze (cum ar trebui să arate o rădacină de ţelină vs cum arată ţelina din magazin), lămuriri suplimentare cu privire la cantităţi etc. apare domul cu sacoşele în mână în uşă şi declară triumfător:

“Vezi, cu WhatsApp-ul în mână mă pricep şi eu la cumpărături!”

Bucuroasă că m-a scutit de o treabă, mă apuc să scot toate cele de prin plase să termin tocăniţa când, ce să vezi? În loc de ţelină tulpini găsesc în plasă o minunată radăcină de fenicul. Până acum nu am gătit sau cumpărat niciodată fenicul.  Nu a văzut niciodată pe la noi prin casă aşa ceva, pe când tulpini de ţelina îmi place să ronţăi din vreme în vreme aşa că s-a tot împiedicat de ele prin frigider.  Ba mai mult, îmi trimisese poze cu amândouă şi i-am zis de care să ia. Pentru referinţă (pozele trimise depe teren):

Telina Tulpini           Fenicul

Concluzie: Nu, nici cu WhatsApp-ul în mână bărbatul nu se descurcă la aprozar. Se pare că în domeniul ăsta tehnologia e inutilă.