Tăiței de dovlecel

De obicei când rămân singură acasă mai mult timp mă apucă cheful de experimente culinare. Nu îmi place deloc să mănânc singură așa că gătind chestii mai speciale, colorate și cu aspect plăcut mă motivez să mă așez la masă și să mănânc ceva consistent loc să ciugulesc cine știe ce prostioare sau să stau flamanda până am companie. În plus, profit de ocazie să testez rețete noi fără să forțez pe nimeni să îmi fie cobai.
Weekendul ăsta sunt iarăși singură singurea așa că ieri după lucru mi-am făcut cumpărăturile cu gând că azi îmi fac program de curățenie și găteala. De data asta socoteala din târg nu s-a potrivit cu cea de acasă. După o noapte de dormit în reprize și o zi plină de probleme la lucru m-am trezit că s-a făcut seară, eu nu am mâncat nimic toată ziua și mi-e prea somn să mă apuc de cine știe ce găteli. Vroiam doar sa înfulec ceva rapid și să bag nasu-n pernă.
Rețeta asta am văzut-o prin mai multe locuri pana acum dar ultima data am dat de ea săptămâna trecută pe e-retete.ro cu descrierea “un prânz rapid ca sa nu leșin de foame lângă aragaz”. Fix ce-mi trebuia.

Am spălat un dovlecel micuț și l-am tăiat în fășii subțiri cu ustensila de curățat cartofii l-am presărat cu sare și l-am lăsat să “zemuiască” vreo 10 minute.

Fășiile de dovlecel
Fășiile de dovlecel

Am încins ulei într-o tigaie și am rumenit un cățel de usturoi atât cât sa parfumeze putin uleiul. Apoi am scos usturoiul și am pus fășiile de dovlecel în tigaie. Le-am călit vreo 5-6 minute, am presărat și putin pătrunjel tocat mărunt, am potrivit de sare și piper și gata.

Dovleceii la calit
Dovleceii la calit

Am servit tăiețeii de dovlecel cu putin parmezan ras pe deasupra alături de un cotlet de porc pe care l-am prăjit rapid în ulei cât au zemuit dovleceii și de un pahar de vin ca să fie somnul mai dulce.

Tăiței de dovlecel
Tăiței de dovlecel

Pofta buna mie!

Am postat rețeta asta aici și am de gând sa mai postez și altele din doua motive. În primul rând pentru că de obicei mai fac mici ajustări la rețetele de pe pe net sau caut aceiași rețetă în mai multe locuri și apoi fac o combinație din variantele pe care le găsesc astfel încât să se potrivească cu gusturile mele sau cu ingredientele pe care le am la dispoziție și mai mereu mi se întâmplă să uit exact cum am făcut sau să nu mai găsesc toate rețete din care m-am inspirat. În al doilea rând pentru că tot timpul sunt în pană de idei când ma gândesc ce naiba să mai fac de mâncare. Dacă o sa am o colecție de rețete testate aprobate și documentate poate o sa îmi vina mai ușor să aleg. Va fi micul meu caiet de rețete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *